Fejziu:”Shtetësia e re mund çoj deri në padëgjueshmëri qytetare”

Intervistë me z.Milaim Fejziun.Intervistoi Selim Ibraimi nga Platforma Analitike ([email protected]) ISSD: z.Fejziu, si e vlerësoni debatin për ndryshimet kushtetuese të inicuara nga qeveria? Milaim Fejziu:Debati për...

Keta jane Shqipetaret!

Marin Mema Ekziston në Gadishullin Ilirik një etni e tillë që gjuha e saj, sipas tipeve dhe rrënjëve të fjalëve, nuk ka as më...

Njihuni me shqiptarin më të ‘pasur’, zotëron një fshat të vetëm (VIDEO)

Nëse ne jemi mësuar të kemi miq, fqinj, të shkëmbehemi me njerëz në rrugë apo të jetojmë pranë familjarëve tanë, dikush ka preferuar të...

SI SHPËRTHYEN DEMONSTRATAT E ’68 NË TETOVË (I)

Ismail Arsllani Demonstratat e 22-23 dhjetorit të vitit 1968 në Tetovë, që shënojnë sivjet 50-vjetorin, jo vetëm që ishin rrjedhojë e disa ngjarjeve dhe...

Ja kush ishte Ministri i PPD nënshkrues i aktit të themelimit të UT, që...

Universiteti Shtetëror i Tetovës këto ditë festoi 24 vjetorin e themelimit të tij, që u themelua më më 17 dhjetor të 1994. Në çdo...

Komandant Kumanova dhe Ushtria e Kosovës

Ismet Jashari – komandant Kumanova ishte ndër komandantët e parë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. 20 vjet më parë në luftimet e para të...

Merkel liderja normale e botës së lirë

Ajo ngrihet çdo ditë në orën 06:30, përgatit mëngjesin për bashkëshortin Joachim dhe i lë një copë letre me listën e pazareve. Ndonjëherë, ajo,...

Në Manastir u shënua “110 vjet gazetari shqiptare” (FOTO)

“110 vjet gazetari shqiptare” është manifestimi që për herë të parë u shënua mbrëmë në Manastir në organizim të shoqatës Kongresi i Bashkimit dhe...

Shpenzoi 4.000 dollarë në një statujë gjigante për “t’ia treguar administratës së qytetit” një...

Ted Pelkey ​​nga Westford, një qytet në Middlesex County, Massachusetts, Shtetet e Bashkuara, vendosi të marrë hak për administratën e qytetit e cila prej...

Shqiptarët themeltar në Kushtetutë, gjuha shqipe zyrtare në Maqedoni (FOTO/VIDEO)

Debati në Tetovë u organizua në kohën e fushatës qeveritare për të mbuluar hapësirën publike shqiptare dhe atë kombëtare në Maqedoni vetëm me pikëpamjet...