Kulturë

Kulturë

Regjisori kosovar vazhdon protestën këmbëzbathur para Teatrit Kombëtar

Sheshi “Skënderbe” në Prishtinë ka regjistruar një tjetër protestë të rrallë këto ditë ku protagonist është një regjisor: Sokol Plakolli. Është pikërisht ai që...

Librat që duhen lexuar në 2017-n

Me plot bindjen mund të themi se 2016-a ka qenë një vit paksa i çmendur. Me ndryshime të vazhdueshme në panoramat politike, një seri...

Vrit Babain (!)

Nga Mr.Sc. Blerta Haxhiaj Vdekja, korrupsioni dhe ripërtrirja e Jetes - Tabute janë si pasojë e përgjigjeve për domosdoshmërine e të ndaluarit të dhunës nga...

MARRËDHËNIET RUMUNO-SHQIPTARE, KUSH NUK E DI KËTË DASHURI

Delvina KËRLUKU Ambasadori i Rumanisë në Shkup, Viorel Stanila, në intervistën ekskluzive për gazetën KOHA flet për angazhimin në misionin e ri diplomatik në Shkup,...

Vrasësi im Rrufjani ende është gjallë

KALOSH ÇELIKU PËRÇUDI ZGJHOHEM NË VARR  DHE VETEN VRAS NË LIRI   Kohën e fundit, Veten shoh ëndërr mes varreve Rrëzë Çukës, edhe një varr i hapur. Imzot, mos kam...

Kadare: Ekstremizmi fetar bie ndesh me moralin historik shqiptar

Në një intervistë ekskluzive për gazetën kosovare, “Zëri”, shkrimtari Ismail Kadare thotë se ekstremizmi fetar është diçka që bie ndesh me moralin historik shqiptar,...

Maqedoni, as diploma e Harvardit s’bën punë

Në fund të vitit 2006 sipas statistikës së Agjencionit për punësim, ka pasur 147 magjistra të cilët kanë kërkuar punë, kurse dhjetë vite më...

Filarmonia e Vjenës me plisa (Fotot)

Violinisti i famshem Shkelzen Doli e ka performuar kompozimin e njohur te Johan Strauss, “”Mbi Danubin e bukur blu” me plis ne koke, njofton...

Esad Mekuli, poeti dhe biri besnik i popullit te vet

Nga prof.dr.Vebi Bexheti/ (Nga Referati,mbajtur më 18.12.2016, me rastin e manifestimit të 100 vjetorit të lindjes së Esad Mekulit,organizuar nga Klubi letrar OENEUM i Tetovës) Bardi...

“NA IKU EDHE ZOTI SKENDER AHMETI”

Prof. Dr. Nebi Dervishi Na iku edhe zotri Skenderi, pishtarë dhe veteran i arsimit shqip në Strugë e rrethinë. E përcollëm të dielën më 25.12.2016,...