Kulturë

Kulturë

7 marsi – Dita e mësuesit, aktivitete dhe akademi solemne

Universiteti i Tetovës sot organizon Akademi solemne me rastin e 7 Marsit – Ditës së arsimit shqip. Me këtë rast do të ndahen edhe çmimet...

DITA E MËSUESIT DHE E SHKOLLËS SHQIPE

Lum për ne që patëm Korçën – Për kulturë s’e kishte shoqen ! Për kulturë , traditë kombëtare – Hapi shkollën e parë shqiptare !   Më 1887 , Në...

Në Zvicër po shfaqet filmi që e paraqet Erdoganin si hero

“Reis” (Udhëheqësi) mban emrin filmi. Ndërsa udhëheqësi ose lideri këtu është sundimtari i Turqisë, Recep Tayip Erdogan. Atij i është kushtuar një film i...

Blerton Arsllani promovoi librin me poezi “Tinguj nga qyteti i urave”

“Tinguj nga qyteti i urave” është libri i parë i poetit të ri strugan, nxënësit të Gjimnazit “Dr.Ibrahim Temo”, Blerton Arsllani, me recensimin e...

Ambasadori i Sllovenisë, diplomati i parë me libër në gjuhën shqipe

Ambasadori i Sllovenisë në Maqedoni, Milan Jazbec promovoi librin e tij ‘’Ylberi përtej shpirtit’’, një rrëfim për diplomacinë që paraqitet përmes këndvështrimit të personazhit...

Jo të gjithë maqedonasit e urrejnë gjuhën shqipe…

Funksionarët shtetëror nuk tregojnë interes për të mësuar gjuhën shqipe apo për të ndjekur kurse intensive. Por, e njëjta nuk vlen për të rinjtë,...

Ja fituesit e çmimeve Oscar 2017

Gaf i madh në Oskar 2017 me gabim fitues shpallet filmi “La La Land” por Oskar merr “Moonlight” Përfundimisht u ndanë çmimet Oskar. Filmi “Moonlight”...

“DORA E ZEZË” DHE “SUNDIMI SEKRET I BOTËS”

Muhammed Isa Davud në librin e tij, potencon: ”Para më shumë se një shekulli mendimtarët, udhëheqësit, shkrimtarët kanë zbuluar se ekziston “sundimi sekret” e...

Shqiponja dykrenore – vështrim historik

Nga Xhelal Zejneli/ Në veksilologji dhe heraldikë shqiponja dykrenore është një figurë që ndërlidhet me konceptin e Perandorisë. Supozohet se motivi i shqiponjës dykrenore e ka...

“Kalërim drejt dritës”, libër i ri nga autori Shpëtim Pollozhani

Kalërim drejt dritës, është libri I radhës i autorit  Shpëtim Polloazhani, i cili   paraqet një përmbledhje  të veprimtarisë kombëtare, në veçanti të veprimtarëve që...