Shqiptarët e shpërngulur mbetën të huaj si në vendlindje edhe në Kosovë

Për më shumë se pesë vite, Serbia ka filluar që pa zhurmë të bëj çregjistrimin e shqiptarëve në Komunën e Medvegjës, njërën nga tri...

Kur Biden doli hapur krah shqiptarëve: SHBA do të qëllojë mbi këdo që guxon...

Kandidati nga radhët e Demokratëve për President Joe Biden në vitin 2002, në një konferencë të organizuar në SHBA, deklaroi haptazi dashurinë e tij...

Historiani: Avni Rustemi e ekzekutoi Esatin për para, asnjë motiv patriotik

Dekorimi i Avni Rustemit nga Presidenti Ilir Meta me motivacionin se ai asgjësoi armikun kryesor të brendshëm, që mbante peng procesin e rivendosjes se...

Si i mblodhi Zogu armët në vitin 1922, e fiksuar në një foto të...

Kapiteni Mark Raka dhe Bajraktari i Shalës – fotoja ikonike e Kel Marubit në vitin 1922, e zbërthyer nga studiuesi Qerim Vrioni. Situata kaotike...

Futbollisti maqedonas që do të shkojë në kurs për të mësuar gjuhën shqipe!

Futbollisti maqedonas, Borçe Manevski mendon për të ardhmen: Do të shkojë në kurs për të mësuar gjuhën shqipe, do të më ndihmonte pas përfundimit...

Çfarë ndodh në zgjedhjet presidenciale nëse një nga kandidatët vdes?

Shtëpia e Bardhë njofton se Presidenti Trump ka shfaqur simptoma të lehta pas diagnostikimit me koronavirus. Por diagnoza, ndërkohë që kanë mbetur katër javë...

Dokumente dhe fakte në librin “Mehmet Shehu dhe Tito, takim në “Queen Elizabeth”

Publicisti Ylli Polovia sapo ka mbaruar së shkruari librin e tij të ri “MEHMET SHEHU DHE TITO TAKIM  NË “QUEEN ELIZABETH”?”,  i cili aktualisht...

Çka po ndodh me pronat e Kosovës në ish-Jugosllavi?

Republika e Kosovës vazhdon të mos ketë qasje në 99 pronat e ndërmarrjeve shoqërore që gjenden në Republikën e Serbisë. Përveç identifikimit të tyre...

Historia e fustanellës shqiptare dhe grabitja greke

Fustanella është padyshim një ndër veshjet më të vjetra e cila shfaqet dendur edhe ne zbulimet e ndryshme arkeologjike. Objekte, gravura, piktura të shumta pasqyrojnë...

Nagorno – Karabakh: Historia e një konflikti

Një prej problemeve kryesore që aktualisht prekin Armeninë përbëhet nga çështja e Karabakh, një rajon i ndodhur në kufijtë lindorë e rrafshnaltës armene, që...