Kumanova shënoi “Javën Kulturore Shqiptare”

Kumanova shënoi “Javën Kulturore Shqiptare”. Me një program të ngjeshur artistik, për të tetën herë me radhë ky qytet priti këngëtarë e valltarë vendas...

“Dance ballet” bashkoi fëmijët e çerdheve të Gostivarit

Në kuadër të Verës kulturore në Gostivar e cila mbahet nën moton Mirë se vini mërgimtarë”, dje u realizua Dance ballet për fëmijë, ku...

Mrekullitë misterioze, që Toka i ka fshehur në fundin e oqeaneve

E dimë që tri të katërtat e planetit është ujë. Nëse ka gjëra kaq të pabesueshme mbi tokë, imagjinoni mrekullitë që mund të jenë...

Zalmoxes shqiperorum, dinozauri i emëruar sipas Shqipërisë

Zalmoxes është një tip dinozauri i zhdukur që është gjetur nga paleontologët në Transilvani. Kjo specie e veçantë është klasifikuar nga kërkuesi, Franz Nopcsa,...

liada dhe Odisea ishin poema epike të traditës gojore Pellazge

Iliada dhe Odisea ishin poema epike të traditës gojore pellazge që, gjatë pushtimit të Pellazgjisë nga Helenët, ata ishin të uzurpuar, rikompozuar manipuluar nga...

Pellazgët: Ku gjendej kryeqendra dhe deri ku shtrihej periferia e tyre?

Altin Kocaqi Bota paragrekolatine është demonizuar si e panjohur dhe lihen në harresë gjurmët shkencore që provojnë zbardhjen e gjuhës se cilën fliste...

Në fjalorin e gjuhës shqipe kemi.

MBODHI f. krahin. = Vonesë; pengesë. MBODHIS kal. krahin. = Vonoj; pengoj. MBODHISEM vetv. krahin.= Vonohem. Kjo fjalë e gjuhës së lashtë shqipe është e ndërtuar mbi...

Marshi i Gjergj Fishtës për nizamët shqiptarë gjatë stërvitjeve

Marshi shqip që e shkroi P. Gjergj Fishta me kërkesë të Hasan Riza Pashës që t’u mësohej nizamëve shqiptare të ushtrisë osmane që ta...

“Sky Arte” vlerëson projektin e Bjarke Ingels për Teatrin Kombëtar

Nëpërmjet një shkrimi të publikuar nga kanali “Sky Arte”, i cili i kushtohet kryesisht artit dhe kulturës, i bëhet një pasqyrim zhvillimeve në Tiranë,...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!