AKV “Bajram Shabani” nga Kumanova kurorëzohet me çmimin “Special” në festivalin “Këngë Jeho” në...

Ansambli i Këngëve dhe Valleve “Bajram Shabani” nga Kumanova kurorëzohet me çmimin e radhës në festivalin “Këngë Jeho” në Strugë. Ky ansambël shpallet fitues...

Prof. Anton Çetta: Filozofi i paqëtimit

Filozofia e pajtimit të Profesor Çettës u krijua si një filozofi “sui generis” e mbështetur mbi tradita lokale të besës, ndaj Zotit, ndaj njëri-tjetrit...

Poezia që laureati i çmimit Nobel në letërsi i kushtoi Shqipërisë

Shqipëria S’kam qenë ndonjëherë Në Shqipëri n’atë tokë të ashpër e të dashur, n’atë dhe malor barinjsh. Sot shpresoj të vij si për të kremte të re, dasmë mbi tokë; pa të vete...

Letra e Llambro Xhavellas drejtuar Ali Pashë Tepelenës në 1792 : “Tradhëtar, kusar, do...

Në librin “Voyage en Grèce, fait dans les années 1803 et 1804, par J. L. S. Bartholdy”, gjejmë një kapitull, që detajon luftën e...

Bashkim Qerimi, piktori që ndjen me ngjyra

Bashkim Qerimi është një nga artistët e dalluar kumanovar, që ka një opus të gjerë të veprave të tij, që bën një dominim të...

A mos vjen nga Shqipëria? Eni vjen pej Çamërie, me këto milëra fjalë e...

Vargje, ku përshkruhen madhërishëm krahinat e të gjitha trojeve shqiptare. Kësaj here sjellim vargje të shkëputura nga “Bagëti e Bujqësi” e Naim Frashërit. Dellëndyshe bukuroshe, që...

Kulturë dhe rrjete sociale, tashmë gjithçka është ‘çilimizuar’, quajmë ‘djem’ edhe mbi 30 vjeçarët

Një intervistë me Walter Siti Flet shkrimtari, që sapo ka nxjerrë në botim librin “Pagare o non pagare”. “Po përjetojmë një frakturë gjithnjë e në rritje...

Piceria e traditës shqiptare

Nga jashtë, “Tradita Brick Oven Pizza” që ndodhet në Bronx, me ceradën bordo dhe shkronjat e bardha, duket sikur të ishte cilido restorant tjetër...

Beqë Cufaj, Ambasador i Kosovës në Gjermani

Gazeta më e njohur e Gjermanisë Frankfurter Allgemeine Zeitung në edicionin e saj të së dieles (FAS) ka njoftuar për emërimin e Beqë Cufajt,...

DokuFest shpall programin e filmave garues

DokuFest ka shpallur programin e filmave garues për edicionin e 17-të, i cili do të mbahet nga data 3 – 11 gusht në Prizren. Festivali...