Gjenerali Demiraj i ka dy fjalë për Albin Kurtin

Gjenerali shqiptar Dritan Demiraj thotë se Albin Kurti është padiskutim kryeministri me i sukseshëm i Republikës së Kosovës.

“Pergjate karrieres se tij politike ai ka përballuar me shumë sukses sulmet dhe nderhyrjet e forta të diplomateve te huaj ndaj qeverise se tij dhe Kosovës.

Nen drejtimin e tij qeveria ka bere hapa te rendesishem ne luften kunder korrupsionit, rritjen ekonomike, ka rritur ndjeshem investimet dhe reformat ne fushen e sigurise dhe te mbrojtjes, ka rritur investimet e huaja dhe shume arritje te tjera. A jane keto te mjaftueshme? Sigurisht qe jo.

Por qe te behet me shume, duhet mbeshtetur dhe nuk duhet sulmuar, aq me shume sot kur diplomacia ruse dhe serbe eshte ne kulmin e veprimtarise kunder anetaresimit te Dardanise ne institucionet nderkombetare.

Dhe ne kete kendveshtrim pika me e forte e tij por jo vetem eshte se ai eshte i pakorruptueshem dhe i pashantazhueshem. Pra ketu e ka zanafillen çdo vendim tjeter.

Gjykoj se ne kete moment delikat per te ardhmen demokratike dhe integruese te Dardanise, te gjithe lideret e partive te tjera ne Dardani duhet te ngrihen ne nivelin e pergjegjesise kombetare dhe ti lene ‘thikat pas shpine’ per nje karrige qe mund te perfitojne ne nje moment te caktuar.

Republika e Kosoves u çlirua me ndihmen dhe mbeshtetjen e Amerikes dhe me gjakun e luftetareve te lirise nen drejtimin e komandantit legjendar Adem Jashari. Tani eshte pergjegjesia e klases politike te saj qe te mbeshtesin me nje ze te ardhmen e saj dhe te ngrihen ne nivelin qe e meriton vendi.

Albin Kurti eshte përballur me dinjitet me padrejtesite Ruso-Serbe ne te gjithe nivelet dhe ka përballuar me dinjitet prej shtetari dhe shqiptari patriot te gjithe presionet dhe kercenimet politike dhe personale.

Personalisht do te kisha dashur qe modeli i Albin Kurtit te ishte ne drejtim te Republikës së Shqipërisë.

Te gjithe e kemi obligim qe te mbeshtesim Dardanine ne kete moment te rendesishem per te ardhmen e saj”, ka shkruar Demiraj. (INA)