Ndiq orën e organeve për të jetuar një jetë më të mirë

Psikosomatika na mëson se trupi dhe mendja janë të lidhura ngushtë dhe në këtë këndvështrim çdo çrregullim fizik / sëmundje do të varej nga një shkak psikologjik.

Pra, qenia njerëzore konsiderohet një njësi psikofizike, një vizion që është i lidhur me atë holistik, edhe pse kjo e fundit shkon më tej, duke e konsideruar çdo qenie të gjallë si “një tërësi që nuk mund të shprehet me grupin e pjesëve që e përbëjnë atë”. Domethënë, qeniet e gjalla nuk janë shuma e një serie organesh, por një njësi shumë më komplekse. Konsulenti holistik, ndryshe nga mjeku tradicional, e ndihmon pacientin të bëhet mjeku i tij, duke favorizuar njohjen e simptomave të ndryshme si lajmëtarë të zakoneve të gabuara, qëndrimeve emocionale për t’u modifikuar, proceseve mendore të një lloji të caktuar.

Ora e organeve
close
volume_off

Mushkëritë: nga ora 3:00 deri në orën 5:00

Kjo kohë është e rekomanduar për meditim sepse është e lidhur me mushkëritë, të cilat në këtë fazë do të aktivizoheshin duke përcaktuar një lëvizje të Qi (energjisë jetike) nëpërmjet të gjithë organizmit.

Zorra e madhe: nga ora 5:00 deri në 7:00

Në këtë fazë zorrë e madhe është në forcën e saj maksimale dhe për këtë arsye mjekësia tradicionale kineze pretendon se trupi, midis orës 5:00 dhe 7:00, dëbon mbeturina më mirë.

Stomaku: nga ora 7:00 deri në orën 9:00

Stomaku arrin kulmin e energjisë në këtë kohë dhe për këtë arsye është më e mira për mëngjes, pasi tretje është e favorizuar.

Shpretka: nga ora 9:00 deri në 11:00

Shpretka ka aftësinë për ta transformuar ushqimin në energji dhe për ta aktivizuar atë është thelbësore për të pasur një mëngjes të pasur. Fatmirësisht, ky interval kohor është treguar gjithashtu.

Zemra: nga ora 11:00 deri në 13:00

Nuk është rastësi që në këtë periudhë kohe zakonisht i kushtohemi drekës dhe një pushimi çlodhës. Zemra në fakt ka nevojë për qetësi, paqe, qetësi dhe emocionet që lidhen me të janë gëzimi, entuziazmi dhe qetësia. Nëse u japim hapësirën e duhur, zemra forcohet.

Zorrë e vogël: nga ora 13:00 deri në 15:00

Falë zorrës së vogël ne mund të nxjerrim energji nga ajo që konsumuam gjatë drekës. Por që kjo të ndodhë është e nevojshme të pushojmë ose përndryshe të shmangim fillimin e punës përsëri në një mënyrë stresuese.

Fshikëza: nga ora 15:00 deri në 17:0 Fshikëza, e lidhur me frikën, është organi i kohës midis orës 15:00 dhe 17:00

koha ideale për të dhënë më të mirën e vetes në aktivitete kërkuese.

Veshka: nga ora 17:00 deri në 19:00

Veshka është e lidhur më shumë se çdo organ tjetër për të pasur frikë dhe për këtë arsye është e këshillueshme të mos e ushqejmë atë, në këtë fazë të orëve, duke parë, filma horror dhe gjëra të ngjashme. Ndjenja të tjera që lidhen me të janë ndjenja e sigurisë, e izolimit dhe e vullnetit që mund të sjellë si pasojë simptoma specifike. Për t’u kujdesur për veshkat në këtë kohë ju mund të hani diçka të kripur.

Perikardi: nga ora 19:00 deri në 21:00

Perikardi, i lidhur me zemrën, dëshiron relaksim dhe paqe dhe kjo është arsyeja pse në këtë fazë mjekësia tradicionale kineze rekomandon praktika çlodhëse të tilla si meditimi, leximi, shëtitjet por edhe për familjen.

Ngrohësi i trefishtë: nga ora 21:00 deri në 23:00

Kjo është koha ideale për të rënë në gjumë, në fakt ngrohësi i trefishtë lidhet me organe të shumta fizike, të cilat janë të mbrojtura dhe të drejtuara.

Mëlçia: nga ora 1:00 deri në 3:00

Në këtë vend kohor, mëlçia detoksifikon trupin, dhe emocionet tona, veçanërisht ato që lidhen me zemërimin. Që të kryejë më mirë funksionin e tij, është thelbësore të flejë. Besohet se ata që priren të zgjohen në këtë kohë vuajnë nga zemërimi ose nga zhgënjimet, të cilat mëlçia lufton për t’i çliruar.