Mickoski do ta lë Ahmetin pa kryeministër shqiptar?

VMRO-DPMNE do të propozojë ndryshime në Kodin Zgjedhor.

Partia e Hristijan Mickoskit do të kërkojë shfuqizimin e Qeverisë Teknike dhe janë të gatshëm të negociojnë për një zonë zgjedhore.

Mickoski thotë se zgjedhjet e parakohshme janë të pashmangshme, madje ai është i gatshëm të shkojë në zgjedhjet e ardhshme pa ministra teknikë dhe zëvendësministra.

Shfuqizimi eventual i Qeverisë Teknike do të tronditte premtimin e Zaevit për kryeministër shqiptar, dhënë BDI-së me arritjen e marrëveshjes për Qeverinë, shkruan Alsat.

Në rast të shfuqizimit të Qeverisë Teknike, një kryeministër shqiptar në 100 ditët e fundit të qeverisë mund të merret përmes formës kushtetuese, me dorëheqje të re të kryeministrit, që nënkupton dorëheqjen e të gjithë qeverisë, pastaj marrjen në dorëzim të qeverisë. mandatin dhe formimin e një kabineti të ri.