UT e përmbylli me sukses projektin IFCHEESE të financuar nga Bashkimi Evropian

Universiteti i Tetovës, përkatësisht Fakulteti i Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit, së bashku me dy universitete nga Republika e Turqisë, respektivisht Universitetin e Ardahanit dhe...

Ligjëratë e profesorit Zejneli para të punësuarve të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës

Në Agjencinë për Zbatimin e Gjuhës në Shkup mbajti një ligjëratë profesori Xhelal Zejneli. Para të pranishmëve ai foli për përvojën e tij si...

Ismet Vejseli, tenori i ri që po mahnitë skenat e mëdha artistike

Ismet Vejseli, është fituesi i çmimit të dytë në garën “Romanca Ballkanike”, për këndim në gjuhën ruse. Me këtë çmim Vejseli hapë shtegun për të...

Rektori i UT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti mori pjesë në Kongresin III të Traumës...

Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti mori pjesë në Kongresin III Vjetor Shqiptar të Traumës dhe Kirurgjisë Emergjente ACTES 2019. Kjo...

Dr. Lulzime Osmani mer pjesë në “World art youth” të Egjiptit

Dr. Lulzime Osmani është e vetmja artiste që ka përfaqësuar Maqedonin e Veriut në Sharm El Sheikh të shtetit të Egjiptit në simpoziumin...

Handke e pranon se ka pasur pasaportë jugosllave

Novelisti austriak, Peter Handke, të cilit iu dha Çmimi Nobel për Letërsi, e ka pranuar se ka pasur pasaportë të Republikës Federale të Jugosllavisë. Ai...

Pro memoria e Trebeshinës dërguar Enver Hoxhës

Kasëm Trebeshina është ndër figurat pak të njohura të letërsisë shqiptare të viteve të para të pasluftës. Më 5 tetor 1953, i dërgoi një...

FESTIVALE PLOT, AUTORË SHQIPTARË (AS)PAK

Shkëlzen Halimi Kultura shqiptare, në të gjitha hapësirat ku ajo zhvillohet, fatkeqësisht akoma vuan nga kozmopolitizmi i tepruar, i cili në fakt rrezikon të shndërrohet...

Korçarja që u bë yll në Hollywood dhe u martua me miliarderin Ford!

Gjatë karrierës së saj ajo ka provuar të jetë aktore, kërcimtare dhe akrobate. Fillimisht ajo punoi në teatrin italian “Bertoldissimo” dhe bëri një turne...

At Gjergj Fishta të vlerësohet siç meriton

Nga Frank Shkreli/ (Fjalë e mbajtur në simpoziumin kushtuar At Gjergj Fishtës, organizuar nga Kisha Katolike Shqiptare në Nju Jork, më 2 nëntor...