Avdiu: Shqiptaret kane moral te rreme dhe jane frikacak

Nga Zana Avdiu Populli shqiptar po deshmon qe eshte nje grup fisesh patriarkale, qe jeton ne iluzionin e njeriut te beses, e moralit por qe...

Një qasje ndryshe mbi emrin e Maqedonisë

Logjika historike thotë: ajo që ka qenë dje, nuk është sot; ajo që mund të krijohet sot, nuk mund të mbetet përgjithmonë. Abdulla Mehmeti Pavarësisht nëse...

Po, atdheu ka burra që nuk lejojnë të katandiset kombi shqiptar!

Nga Abdulla Mehmeti Viteve të fundit, për interesa të veta personale dhe interesa të pushtuesve të huaj, shumë individë, sidomos intelektualë dhe veprimtarë me ndikim,...

“Lufta” shtyhet për në shtator

Nga Astrit Patozi Ilir Meta bëri mirë që e ktheu ligjin për teatrin. Nuk po i futem arsyeve kushtetuese dhe juridike, por në finale, kjo...

Fytyra fashiste e Serbisë

Nga Skender Karaçica/ Është e ndershme të thuhet: Shqiptaro-Amerikanë,Shqiptaro-Kanadezë,Shqiptaro-Austriakë,Shqiptaro-Anglezë,Shqiptaro-Suedezë,Shqiptaro-Kroat! Por nuk është e ndershme dhe nuk bënë asesi të thuhet: ,,Shqiptaro-Serb,,(sic!). Pas Luftës së Dytë Botërore,një nga udhëheqësit politik...

Lobi serbë në Tiranë

Gani Mehmetaj/ Lobi serbë është i fuqishëm në Tiranë. Goran Bregoviqi, Zdravko Coliqi e viqer të tjerë, të harruar në shtetin e tyre, në Shqipëri...

Vija e kuqe për emrin e shtetit të Maqedonisë dhe shqiptarët

Nga Abdulla Mehmeti Shqiptarët në Maqedoni janë popull autokton, përbëjnë shumicë të konsiderueshme të popullsisë në këtë shtet, afër 40%, që sipas parimeve të së...

Pse partitë politike shqiptare në Maqedoni selitë e veta nuk i kanë në Shkup?!

Nga Skënder Karaçica Prej kohës kur Maqedonia u nda nga ish-Jugosllavia dhe për kohën  e "tranzicionit demokratik(sic!)", partitë politike shqiptare (BDI-PDSH) dhe të tjerat (minore)selitë...

Zotërinj Politikanë urdhëroni në Shkollën verore për politikë “Ejup Berisha 2018”

Ejup Berisha Gjatë kësaj vere e kamë ndërmend të organizoj Shkollë politike,kjo do ta mbaj emrin tim personal por dhe vulën time. Në të mund...

Shkupi dhe Athina krijuan Elysée-në e tyre

Emin Azemi Buzë Liqenit të Prespës, në Greqinë Veriore, të dielën (17 qershor) u nënshkrua Marrëveshja në mes të dy vendeve për emrin e ri...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!