Një formë e re ransomware është vënë pas sistemeve operative Windows dhe Linux!

Quajtur Tycoon, ransomware ka qenë aktiv që prej Dhjetorit 2019 dhe duket të jetë punë e kriminelëve kibernetikë të cilët i përzgjedhin me kujdes...

Për sa memorie RAM keni në të vërtetë nevojë?

Mbase jeni të vetëdijshëm për rëndësinë që memoria RAM ka për kompjuterin por keni pyetur ndonjëherë se për sa RAM keni realisht nevojë? Le të...

Facebook ofron një zgjidhje nëse dëshironi të ruani fotot por të largoheni nga rrjeti...

Duhet të vizioni seksionin “Your Facebook Information” për të transferuar të gjitha fotot dhe videot në shërbimin cloud të Google. Facebook ofron një zgjidhje nëse...

Edhe Spanja miraton taksën dixhitale

Nëse aprovohet, 3% e të ardhurave të kompanive dixhitale me shitje globale mbi 750 milionë dollarë globalisht dhe 3 milionë dollarë në Spanjë, do...

Shfletuesi i ri i Microsoft dërgohet tek 1 miliardë përdorues të Windows 10

Edge do të instalohet automatikisht në Windows 10 1803 ose më shumë. Këtu përfshihen shumica e versioneve të Windows që mbështeten aktualisht. Shfletuesi i ri...

Firma analitike IDC jep parashikimin e frikshëm për shitjet e smartfonëve

Firma hulumtuese TrendForce parashikon që prodhimi të bjerë në nivele rekord prej 16.5% në Qershor krahasuar me një vit më parë. Firma analitike IDC jep...

Zoom nuk do të enkriptojë telefonatat e shërbimit pa pagesë në mënyrë që policia...

Telefonatat falas nuk do të enkriptohen dhe agjencitë ligj-zbatuese do të mund të aksesojnë informacionet tuaja në rast të keqpërdorimit të platformës. Zoom nuk do...

Përdoruesit rrallë herë ndryshojnë fjalëkalimet edhe pasi njoftohen se kanë rënë viktimë

Bazuar në analizën e tyre të të dhënave akademikët thanë se nga 249 përdoruesit e testuar, 63 prej tyre pësuan një sulm kibernetik i...

Si një imazh po nxjerr dhjetëra telefonë Android jashtë funksioni

Formati në fjalë përdoret tek pjesa më e madhe e smartfonëve por disa prej tyre nuk kanë këtë informacion ngjyrash në mënyrë që të...

Shitjet globale të kompjuterëve bien me 7%

Gjithashtu si rezultat i recensionit global, shitjet pritet të vijojnë me rënie sepse njerëzit nuk ka para për të shpenzuar në pajisje të reja. Shitjet...