Ali Ahmeti përballë “fshesës” të Zaevit!

Nga Bekim Adili/ Zgjedhjet presidenciale nxorrën një rezultat të disfavorshëm për partin e kryeministrit Zaev.Kjo situatë e detyroj Kryetarin e LSDM-së,të analizoj shifrat e votuesve. Moment i...

Qeveria ka nevojë për opozitë demokratike

Këtë javë, Shqipëria mikpret, për të tretin vit radhazi, “Shtigjet Rinore” të Prezencës së OSBE-së, një takim vjetor i të rinjve nga i tërë...

Taksa mbi mallrat serbe – akt i drejtë

Xhelal ZEJNELI/ Në kohën e shpërbërjes së Jugosllavisë, ish-kryetari i Serbisë, TomisllavNikoliqi dhe kryetari i përtashëm, Aleksandër Vuçiqi, ishin mbështetësit kryesorë të kriminelit të luftës,...

“ENIGMA” PËR PRISHJEN E XHAMISË SË ÇARSHISË NË TETOVË

ISMAIL ARSLLANI Edhe pak ditë mbushen plot 54 vjet nga prishja e xhamisë unikale, që me shekuj ngrinte shtat në vetë sheshin e Tetovës, e...

“Fshesa” e Zaevit nuk është simbolikë e përgjegjësisë, por kryeministri edhe më tej do...

Gazetar: Emir Hamzai “Fshesa” e paralajmëruar nga kryeministri Zoran Zaev, si duket ka futur ne ‘ankth’  partnerin e koalicionit, BDI-në. Edhe pse ende nuk kanë...

Më në fund “Anija kozmike” Mogherini po kthehet në Itali

Nga Marcello VENEZIANI Çfarë dhimbje për kombin dhe zemrën. Në këto ditë Italia humbet Eksponenten më të Madhe Evropiane, Komisioneren e Lartë FederIca Mogherinin. Në...

SHTETËSI PËR TË SHPËRNGULURIT NË TURQI!

Shkruan: Daut DAUTI   PËR LËVIZJE TË LIRË DHE ÇMALLJE MË TË SHPESHTË NË ATDHE Para dy vitesh ishim mysafir në Turqi ku i kemi dajallarët...

Alo Dragan, si je? A mos ma ke vrarë shoqen në luftë?

Titulli i këtij shkrimi është banal dhe brutal. Ashtu siç jemi duke i trajtuar të zhdukurit në luftë, të dhunuarit, invalidët, veteranët e vërtetë,...

Shqipëria – kriza politike dhe fatkeqësia mendore

Nga Xhelal ZEJNELI/ Shqipëria ballafaqohet me krizë politike. Pjesë përbërëse e krizës politike është edhe kriza sociale. Në vitin 1991, Shqipëria hyri në periudhën e pluralizmit...

A nuk kuptoni se gazuat?

Shkruan: Lis Bukuroca 60.000 veteranë, gati 50.000 prej tyre viranë Kosova ka prokurorë dhe gjykatës Që duhet burgosur, të gjithë Kosova ka edhe ministër të drejtësisë Dhe të...