Eliot Engel, duhet votuar edhe përse ai ka një kundërshtar parësor

Nga Beqir SINA – New York/INA Tridhjetë e dy vjet është një kohë e gjatë për të qenë në Kongres. Gjashtëmbëdhjet mandatet, të tij në...

Sa kushton një orë pune në Zvicër?

Dega e financave dhe e sigurimeve është në krye të shkallës së kostos së punës, ka njoftuar të mërkurën Zyra Federale e Statistikave (BFS),...

Më të goditurit, mërgimtarët

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare të cilat u anuluan për shkak të virusit korona, janë ricaktuar që të mbahen më 15 korrik. Ndërkohë kryeministri teknik...

Sektori i prodhimit në Gjermani do të pësojë humbje prej 390 miliardë euro

Ekspertët e ekonomisë në Gjermani parashikojnë se vendi në sektorin e prodhimit do të pësojë humbje prej 390 miliardë euro për shkak të pandemisë...

Rregullat e koronavirusit: Gastronomi nga Maqedonia ndjehet i mashtruar

Gastronomi nga Maqedonia në Gjermani, Bale Burçevski është veshur me rroba pune,në vend se të shërbejë mysafirët e tij. Derisa ishin në fuqi rregulllat...

Ja si mund të kaloni pa problem në kufirin e Maqedonisë, mërgimtari u tregon...

Të nderuar bashkëfshatarë dhe të gjithë ju gurbetçarë, po e bej një postim në lidhje me testin dhe çështjen e hyrjes në Maqedoni, të...

Zvicër/ të huajt me ndihma sociale mund të humbin lejen e qëndrimit

Në kantonin e Aargaut, gjithsej 555 persona ose 353 familje kanë marrë ndihmë sociale për më shumë se dhjetë vjet. Kjo korrespondon me rreth...

Gjermani, 9 muaj burg për shqiptarin nga Maqedonia, ja pse?

Punëtori shqiptar i skeleve, Elmazi (33)* nga Rahlstedti, në Gjermani ka ardhur nga Maqedonia e Veriut 13 vite më parë dhe nuk ka patentë...

Mjeku nga Kumanova: Mërgimtarët i pret dhurata speciale me nga 14 ditë “hapsane”

Mjeku i njohur nga Kumanova, Selver Jashari ka ironizuar vendimin e qeverisë së Maqedonisë Veriore për hapjen e kufijve por me masa dhe kushtëzime...

Varroset me nderime të larta redaktori disa vjeçar i gazetës “Bota Sot”, Llukman Halili...

Me nderime të larta u varros, Dr. sc. Llukman Halili. Të pranishëm ishin shumë personalitete. Fjalën për biografinë e mbajti Dr. Dërgut Aliu, Dashnim...